Letselschade claimen als je kind betrokken is bij een ongeval

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Als je kind wordt aangereden in het verkeer dan heeft dat een enorme impact. Van een dergelijk ongeluk kun je ook veel schade ondervinden. Niet alleen lichamelijk maar ook financieel. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van de financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Je kind is aangereden. Wat nu?

Een kind in het verkeer is altijd kwetsbaar. En als een kind wordt aangereden, dan schrik je enorm.

Is je kind als fietser of voetganger betrokken geraakt bij een ongeval?

De wet maakt een onderscheid tussen gemotoriseerd en niet-gemotoriseerd verkeer. De laatste groep wordt ook wel de zwakkere verkeersdeelnemer genoemd.

Kinderen die met de fiets of als voetganger deelnemen aan het verkeer hebben als niet-gemotoriseerd verkeer wettelijk meer bescherming dan andere weggebruikers.

Kinderen jonger dan 14 jaar

Kinderen onder de 14 jaar zien de gevaren op de weg niet of kunnen deze nog niet goed inschatten. Daarom worden ze door de wet extra beschermd. Als je kind onder de 14 (lopend of op de fiets) betrokken is bij een aanrijding dan is de tegenpartij altijd voor 100% aansprakelijk, ook als de tegenpartij geen schuld heeft.

Kinderen ouder dan 14 jaar

Als je kind 14 jaar of ouder is en lopend of op de fiets betrokken raakt bij een ongeval, dan is de hoogte van de schadevergoeding voor je kind minimaal 50% en maximaal 100%. Ook bij eigen schuld.

De enige uitzondering hierop is als de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig kan aantonen dat er sprake was van overmacht. Weet hij dit aan te tonen? Dan krijgt je kind geen schadevergoeding.

Neem als je kind is aangereden altijd contact met ons op. Wij beoordelen dan de situatie en kunnen je adviseren.

Is je kind betrokken bij een ongeluk als passagier van een gemotoriseerd voertuig?

Is je kind passagier van een auto of opzittende van een motor of scooter en betrokken bij een ongeval? Dan geldt de schuldloze derde regeling. De verzekeraar van het motorvoertuig waarin je kind meereed als passagier kan dan gevraagd worden de letselschade van je kind op grond van deze regeling in behandeling te nemen. Hiervoor hoeft de bestuurder zelf niet aansprakelijk te zijn voor het ongeval. Het is uiteraard ook mogelijk de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor je aan de slag.

Wat moet je doen als je kind letselschade heeft door een aanrijding?

Als je kind een aanrijding heeft gehad en letselschade heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Maar dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor je aan de slag.

Vraag nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslis je of je met ons verder wil gaan. We kunnen je kosteloos bijstaan bij het verhalen van de letselschade van je kind.

Ontdek of je kunt claimen

Welke kosten kan ik verhalen op de tegenpartij?

Als je kind is aangereden, dan is het erg belangrijk dat je alle kosten die je maakt en die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om met je kind een arts of fysiotherapeut te bezoeken. Maar ook kosten die voortkomen uit schade aan kleding, schoenen of fiets, kosten voor extra opvang en het eigen risico van een ziektekostenverzekering. Ook kun je kosten van studievertraging verhalen op de tegenpartij. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten komen ook kosten door een verblijf in het ziekenhuis in aanmerking voor vergoeding. Ook kun je recht hebben op smartengeld. Benieuwd of je kind in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Ontdek het hieronder.

Het verhalen van letselschade is voor het slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze kosten namelijk op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Onze experts

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.