Klanten geven ons gemiddeld een 9,1
Ruim 63.000 klanten kosteloos geholpen
Al 70 jaar bewezen succesvol

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen bij wanneer je kind betrokken is bij een ongeval

Als je kind wordt aangereden in het verkeer dan heeft dat een enorme impact. Van een dergelijk ongeluk kun je ook veel schade ondervinden. Niet alleen lichamelijk maar ook financieel. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van de financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Je kind is aangereden. Wat nu?

Een kind in het verkeer is altijd kwetsbaar. En als een kind wordt aangereden dan is je schrik groot.

Is je kind als fietser of voetganger betrokken geraakt bij een ongeval?

De wet maakt een onderscheid tussen gemotoriseerd en niet-gemotoriseerd verkeer. De laatste groep wordt ook wel de zwakkere verkeersdeelnemer genoemd.

Kinderen die met de fiets of als voetganger deelnemen aan het verkeer (dus als niet-gemotoriseerd verkeer) hebben wettelijk meer bescherming dan andere weggebruikers. Kinderen van onder de 14 zien de gevaren op de weg niet of kunnen deze nog niet goed inschatten. Daarom worden ze door de wet extra beschermd.

Kinderen jonger dan 14 jaar

Kinderen onder de 14 jaar zijn wettelijk extra beschermd. Als je kind onder de 14 (lopend of op de fiets) betrokken is bij een aanrijding dan is de tegenpartij altijd voor 100% aansprakelijk, ook als de tegenpartij géén schuld heeft.

Kinderen ouder dan 14 jaar

Als je kind 14 jaar of ouder is en (lopend of op de fiets) betrokken raakt bij een ongeval dan is de hoogte van de schadevergoeding voor je kind minimaal 50% en maximaal 100%, ook bij eigen schuld.

De enige uitzondering hierop is als de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig kan aantonen dat er sprake was van overmacht. Weet hij dit aan te tonen? Dan krijgt je kind geen schadevergoeding.

Neem als je kind is aangereden altijd contact met ons op. Wij beoordelen de situatie en kunnen je adviseren.

Is je kind betrokken bij een ongeluk als passagier van een gemotoriseerd voertuig?

Is je kind passagier van een auto of opzittende van een motor of scooter en betrokken bij een ongeval? Dan geldt de “schuldloze derde regeling”. De verzekeraar van het motorvoertuig waarin je kind meereed als passagier kan dan gevraagd worden de letselschade van je kind op grond van deze regeling in behandeling te nemen. Hiervoor hoeft de bestuurder zelf niet aansprakelijk te zijn voor het ongeval. Het is uiteraard ook mogelijk de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor je aan de slag.

Wat moet je doen als je kind letselschade heeft door een aanrijding?

Als je kind een aanrijding heeft gehad, is het belangrijk om zo snel mogelijk de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Maar dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor je aan de slag.

Vraag nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts! Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslis je of je met ons verder wilt gaan. Wij kunnen je kosteloos bijstaan bij het verhalen van de letselschade van je kind.

Ontdek of je kunt claimen

Welke kosten kan ik verhalen op de tegenpartij?

Als je kind is aangereden dan is het erg belangrijk dat je alle kosten die je maakt en die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om met je kind een arts of fysiotherapeut te bezoeken. Maar ook kosten die voortkomen uit schade aan kleding, schoenen of fiets, kosten voor extra opvang en het eigen risico van ziektekosten. Ook kun je kosten van studievertraging verhalen op de tegenpartij. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten komen ook kosten door een verblijf in het ziekenhuis in aanmerking voor vergoeding. Ook kun je recht hebben op smartengeld. Benieuwd of je kind in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Ontdek het hieronder!

Het verhalen van letselschade is voor het slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Door het ongeval liep onze cliënt een gebroken schouderblad op en een paar gekneusde ribben. Gelukkig deed de motorkleding zijn beschermende werking zodat verder letsel beperkt bleef. Onze cliënt is nog diezelfde dag geopereerd waarbij een plaat op zijn schouderblad is vastgezet. Deze plaat blijft in principe in zijn schouder zitten tenzij onze cliënt er last van krijgt. Voor het herstel van deze operatie staat een periode van drie tot zes maanden.

Vlak na deze operatie mocht onze cliënt geen zware werkzaamheden verrichten. De eerste periode sliep onze cliënt slecht en redde hij zich moeizaam in en om het huis. Het uitoefenen van zijn hobby’s voetbal en tennissen moest hij ruim een jaar achterwege laten.

De tegenpartij erkende in eerste instantie geen volledige aansprakelijkheid. Omdat zij eerst het proces-verbaal van de politie wilden afwachten, duurde het enkele maanden voordat zij hun aansprakelijkheid definitief erkenden.

Schadevergoeding

Hoewel de tegenpartij dus volledige aansprakelijkheid niet meteen erkende, maakten we ondertussen al wel een begin met de regeling van de schade. Na een huisbezoek aan onze cliënt en inventarisatie van de schade realiseerden we alvast een voorschot van €2.500,- voor onze cliënt. Hiermee kon hij de eerste kosten betalen.

Ook voor de schoonmaakkosten in het huis en in de tuin werd een vergoeding betaald. Deze kosten zijn op grond van de richtlijnen van de Letselschaderaad geclaimd. Ook zijn de kosten voor de schade aan zijn motor en zijn kleding vergoed, net als de ziektekosten voor eigen rekening.

Behalve schadevergoeding voor materiële kosten hebben wij ook smartengeld gerealiseerd voor onze cliënt.

Verlies aan verdienvermogen

De eerste twee maanden na het ongeval kon onze cliënt zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur niet uitvoeren en in de drie maanden daarna slechts beperkt. Verder werkte onze cliënt normaal gesproken regelmatig over. Door zijn ongeluk kon hij deze uren een aantal maanden niet draaien. Dit zogenaamde verlies aan verdienvermogen is door de aansprakelijke verzekeraar vergoed. Hiervoor moest onze cliënt eerst een onderbouwing aanleveren over de gemiddelde inkomsten in het jaar dat vooraf ging aan het ongeval.

Definitieve regeling

Omdat het toekomstige verloop van het lichamelijke herstel niet duidelijk is, hebben we met de verzekeraar afgesproken dat onze cliënt zich kan melden bij de verzekeraar voor een aanvullende vergoeding als de klachten in de toekomst verergeren of als er opnieuw moet worden geopereerd. Dit is tussen de partijen vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst.

Ontdek of je kunt claimen

Neem contact op voor gratis advies

+3185-0735550 Contactformulier

Wil je meer informatie?

Laat jouw gegevens achter in het formulier. Wij bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen) terug om jouw zaak te bespreken. Vaak komen wij direct tot een advies m.b.t. je claim. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze experts

Carla Prins
Bert Heida
Kim van Beek
Lianne Hackeng
Kenny Hassink
Kristianne Meijer
Gertrud de Blaauw

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Wil je direct weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op