No cure no pay:
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Heb je een ongeval gehad tijdens het skaten?

In veel gevallen kun je je schade verhalen op de tegenpartij. Benieuwd of jij ook letselschade kunt claimen?

Een skateongeval gehad. En nu?

Skaten – ook wel inline-skaten of skeeleren genoemd – is een leuke hobby. Je bent lekker buiten en het houdt je fit. In de coronaperiode hebben we de populariteit van skaten snel toe zien nemen. 

Maar helemaal zonder gevaren is skaten niet. Zeker als je net begint is het risico om te vallen groter dan als je wat ervarener bent. De meest voorkomende blessure bij skaters is een polsblessure. Een val vang je nu eenmaal meestal op met je handen en polsen. Zonder polsbescherming loop je meer dan 10 keer zoveel risico op een polsblessure. Ook kun je beter een helm dragen. Loop je hersenletsel op dan heeft dat vaak grote gevolgen. 

Heb je een ongeval gehad tijdens het skeeleren? Dan kun je in veel gevallen de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk stellen.

Wie is er aansprakelijk?

Als skater heb je te maken met dezelfde verkeerregels als een voetganger. Je hoort dus op de stoep te skaten. Is er geen stoep? Dan mag je op het fietspad. Als er geen fietspad, voetpad of stoep is, mag je op de rijbaan. Verder heeft de ANWB speciaal voor skaters de gedragscode SLAB bedacht (Slim, Legaal, Alert en Beleefd). En denk als skater natuurlijk goed om andere weggebruikers (en hou 1,5 meter afstand).

Skaters zijn net als voetgangers en fietsers kwetsbaar in het verkeer en behoren daarom tot de zogenoemde zwakkere verkeersdeelnemers. Als je als skater wordt aangereden door een auto of een ander motorvoertuig valt dat onder een speciale regeling in de wet. Je kunt je schade dan verhalen op de tegenpartij, ook al heb je zelf (deels) schuld aan het ongeval. 

Bij een ongeluk waarbij een skater en een motorvoertuig betrokken zijn is, hoeft de skater de schuld van de bestuurder van het motorvoertuig niet te bewijzen. In de wet is geregeld dat in dit soort gevallen de bestuurder van een motorvoertuig altijd aansprakelijk is. Tenzij er sprake is van overmacht en hij dat kan bewijzen.

Kan ik de ander aansprakelijk stellen?

Je kunt iemand aansprakelijk stellen voor je schade wanneer deze partij schuld heeft aan jouw letsel. Dit kan in vele gevallen zo zijn.

Benieuwd of je letselschade kunt claimen? Je ontdekt het hieronder. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij. 

Wat doe je bij een skateongeval met letsel?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je in dat geval eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het Stappenplan Letselschade.

Ontdek of je kunt claimen
Stap 1

Bel ons direct

Bel direct naar 085-0735550. Je vertelt jouw verhaal en wij stellen nog een aantal aanvullende vragen, zodat wij je zaak goed begrijpen.

Stap 2

Inschatting aansprakelijkheid

Op basis van jouw informatie maken wij een vrijblijvende inschatting van de kans op een succesvolle letselschadeclaim.

Stap 3

Aan de slag

Als je dat wenst kunnen wij je volledig ondersteunen bij het verzorgen en onderbouwen van jouw letselschadeclaim. Onze specialisten nemen je het complete traject uit handen.

Neem contact op voor gratis advies

+3185-0735550 Contactformulier

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
8,9

Customer satisfaction

Greep uit de reacties: