Letselschade claimen bij blijvende invaliditeit

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Van blijvende invaliditeit is sprake als je na een ongeval niet meer (volledig) zult herstellen van je letsel. Blijvende invaliditeit heeft vaak verstrekkende gevolgen voor je leven en je naaste omgeving. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je hierdoor tijdelijk niet kunt werken of zelfs (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt. Of dat je (tijdelijk) geen huishoudelijk werk kunt doen of je kinderen of huisdieren niet meer kunt verzorgen.

Een ongeluk met blijvende invaliditeit als gevolg. Wat nu?

Direct na een ongeval is het niet altijd direct duidelijk welke schade je hebt opgelopen en wat de gevolgen zijn. Dit kan soms even duren. Maak daarom na een ongeval altijd een afspraak bij je huisarts zodat je huisarts je kan onderzoeken. Deze informatie is belangrijk voor het verhalen van je schade.

Hoe krijg je je letselschade vergoed?

Wie moet je aansprakelijk stellen en hoe zorg je ervoor dat je schade vergoed wordt? Op welke vergoedingen heb je recht? En hoe zit het met smartengeld? Vragen waar je na een ongeval veroorzaakt door iemand anders mee te maken krijgt. Een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg levert bovendien vaak de nodige discussie op met de verzekeraar van de tegenpartij over de mate en de gevolgen hiervan.

Waar heb je recht op?

Wanneer je blijvend invalide bent geworden door een ongeval waar iemand anders voor aansprakelijk is, heb je recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke tegenpartij. De hoogte van die vergoeding hangt af van diverse factoren, waaronder de mate waarin je blijvend invalide bent geraakt en of je door het ongeval (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent verklaard. Vaak geldt: hoe hoger het percentage blijvende invaliditeit, hoe hoger de schade-uitkering.

Verder is het voor de vergoeding van je schade erg belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten die voortkomen uit kapotte kleding, het eigen risico van ziektekosten en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt terugvorderen.

Naast deze kosten kun je ook kosten door gemist loon of gemist overwerk, kosten door een verblijf in het ziekenhuis of smartengeld claimen. Smartengeld wordt aan je uitgekeerd om de geleden pijn, het verdriet en de verminderde levenskwaliteit te compenseren. Ook hiervoor geldt meestal dat hoe hoger de mate van blijvende invaliditeit is, hoe hoger het bedrag aan smartengeld zal zijn.

Benieuwd of je recht hebt op schadevergoeding? Ontdek het hieronder!

Hoe meld je je schade?

Heb je zelf of heeft een bekende van je een ongeval gehad? Vraag dan nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslis je of je met ons verder wilt gaan.  Nadat je de schade online hebt gemeld, neemt een van onze schade-experts persoonlijk contact met je op. Je schade-expert stelt de tegenpartij aansprakelijk en regelt verder alles voor je.

Het verhalen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen deze kosten op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Onze experts

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.