Letselschade claimen als passagier van een motorvoertuig

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Heb je letselschade opgelopen als passagier van een motorvoertuig? Dan kun je in veel gevallen je letselschade claimen. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Hoe we werken

Tijdens een intakegesprek beoordeelt een van onze letselschadespecialisten de haalbaarheid van je letselschadezaak. Je kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen of een contactformulier op onze website invullen. Naar aanleiding van dit formulier zullen de letselschadejuristen van het intaketeam gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je opnemen. Bel ons direct op 085 073 55 50.

In deze stap gaan we uitgebreid informatie verzamelen en de veroorzaker van je letsel namens jou aansprakelijk stellen. Nadat een van onze letselschade-experts je zaak in behandeling heeft genomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden maar kan je ook telefonisch of via videobellen voeren. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je letselschade-expert en bespreek je onder andere de toedracht van het ongeval, de schade, de medische aspecten van je letsel, je inkomenssituatie, je opleiding, je sociale situatie en eventueel de eerste gemaakte kosten.

In deze stap gaat je letselschade-expert de volledige schade in kaart brengen en gaat hij of zij in onderhandeling met de tegenpartij. Je letselschade kan vaak pas worden afgewikkeld als je een medische eindsituatie hebt bereikt. Daarvan is sprake als je medische situatie stabiel is – vaak als alle medische behandeling zijn afgerond – of als je volledig bent hersteld. Ook kijken we of er op het gebied van je inkomen of werk een stabiele situatie is ontstaan.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

Je bent passagier van een motorvoertuig en krijgt door een ongeval letsel. En nu?

Als passagier van een auto (of opzittende van een motor of scooter) heb je een bijzondere positie. Je kunt de verzekeraar van het motorvoertuig waarin of waarop je meereed als passagier vragen om je letselschade in behandeling te nemen. Dit op grond van de zogenaamde schuldloze derde regeling. Het maakt daarbij niet uit of de bestuurder van de auto waarin je zat aansprakelijk is voor het ongeval of de tegenpartij.

Als er een tegenpartij is die aansprakelijk is voor het ongeval, dan kun je als passagier deze schade ook verhalen op de tegenpartij. Je kunt dus kiezen of je je schade via de schuldloze derde regeling of via de tegenpartij verhaalt.

Ontdek of je kunt claimen

Heb je bij een aanrijding als passagier recht op vergoeding van je letselschade?

Als passagier heb je de keuze welke partij je aanspreekt voor je letselschade. De gemakkelijkste partij is de eigenaar van het motorvoertuig waarin of waarop jij zat. Maar je kunt ook de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit laatste raden we je niet aan wanneer je een discussie over de aansprakelijkheid verwacht. Als de schade in behandeling wordt genomen op basis van de schuldloze derde regeling dan wordt al je schade vergoed. Daarbij maakt het niet uit hoe het met de aansprakelijkheidsvraag zit.

Een bekende aansprakelijk stellen

Waarschijnlijk is de eigenaar van het motorvoertuig een bekende van je en voel je je mogelijk bezwaard om deze partij aansprakelijk te stellen. Dit hoeft niet want de schade wordt verhaald op zijn of haar verzekeraar. Ligt de schuld bij de tegenpartij? Dan zal de schade via de verzekeraar van de eigenaar van deze auto verhaald worden op deze tegenpartij.

Wat klanten van ons vinden

Welke kosten worden vergoed door de verzekeraar?

Wanneer je bij een ongeval letselschade oploopt, heb je verschillende schadeposten. Zoals het eigen risico van je ziektekostenverzekering, verlies van arbeidsvermogen, kosten voor hulp in de huishouding en kosten voor het niet meer kunnen onderhouden van je huis en tuin.

Daarnaast heb je recht op een redelijke vergoeding van de kosten van een belangenbehartiger zoals Brandmeester Letselschade omdat letselschadezaken vaak complex zijn en verregaande gevolgen hebben. Deze kosten worden rechtstreeks door de verzekeraar van de tegenpartij voldaan.

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer dus volledig kosteloos. Ook bij gedeeltelijke schuld verhalen wij onze kosten op de tegenpartij.

Ben je benieuwd of jij bij letselschade recht hebt op een vergoeding? Check het via de knop hieronder.

Ontdek of je kunt claimen

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.