Klanten geven ons gemiddeld een 8.9
Ruim 63.000 klanten kosteloos geholpen
Al 70 jaar bewezen succesvol
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen als passagier

Heb je letselschade opgelopen als passagier van een motorvoertuig? Dan kun je in veel gevallen letselschade claimen. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Je bent passagier van een motorvoertuig en krijgt door een ongeval letsel. En nu?

Als passagier van een auto (of opzittende van een motor of scooter) heb je een bijzondere positie. Je kunt de verzekeraar van het motorvoertuig waarin of waarop je meereed als passagier vragen om jouw letselschade in behandeling te nemen. Dit op grond van de zogenaamde schuldloze derde regeling. Het maakt daarbij niet uit of de bestuurder van de auto waarin je zat aansprakelijk is voor het ongeval of de tegenpartij.

Als er een tegenpartij is die aansprakelijk is voor het ongeval dan kun je als passagier deze schade ook verhalen op de tegenpartij. Je kunt dus kiezen om via de schuldloze derde regeling of via de tegenpartij je schade te verhalen.

Heb je bij een aanrijding als passagier recht op vergoeding van je letselschade?

Als passagier heb je de keuze welke partij je aanspreekt voor je letselschade. De gemakkelijkste partij is de eigenaar van het motorvoertuig waarin of waarop jij zat. Maar je kunt ook de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit laatste raden we je niet aan wanneer je een discussie over de aansprakelijkheid kunt verwachten. Als de schade in behandeling wordt genomen op basis van de schuldloze derde regeling dan wordt al je schade vergoed. Daarbij maakt het niet uit hoe het met de aansprakelijkheidsvraag zit.

Een bekende aansprakelijk stellen

Waarschijnlijk is de eigenaar van het motorvoertuig een bekende van je en voel jij je mogelijk bezwaard om deze partij aansprakelijk te stellen. Dit hoeft niet want de schade wordt verhaald op zijn of haar verzekeraar. Ligt de schuld bij de tegenpartij? Dan zal de schade via de verzekeraar van de eigenaar van de auto waar jij in zat verhaald worden op de tegenpartij.

Welke kosten worden vergoed door de verzekeraar?

Wanneer je bij een ongeval letselschade oploopt, heb je verschillende schadeposten, zoals het eigen risico van je ziektekostenverzekering, verlies van arbeidsvermogen, kosten voor hulp in de huishouding en kosten voor het niet meer kunnen onderhouden van je huis en tuin.

Daarnaast heb je recht op een redelijke vergoeding van de kosten van een belangenbehartiger zoals Letselschaderegeling Westland omdat het letselschadezaken vaak complex zijn en verregaande gevolgen hebben. Deze kosten worden rechtstreeks door de verzekeraar van de tegenpartij voldaan.

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer dus volledig kosteloos. Ook bij gedeeltelijke schuld verhalen wij onze kosten op de tegenpartij.

Ben je benieuwd of jij bij letselschade recht hebt op een vergoeding? Check het via de knop hieronder!

Ontdek of je kunt claimen

Direct gratis advies van een letselschade jurist

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

+3185-0735550 Contactformulier

Wil je meer informatie?

Laat jouw gegevens achter in het formulier. Wij bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen) terug om jouw zaak te bespreken. Vaak komen wij direct tot een advies m.b.t. je claim. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze experts

Lianne Hackeng
Kristianne Meijer
Kim van Beek
Kenny Hassink
Gertrud de Blaauw
Carla Prins
Bert Heida

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Wil je direct weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op