No cure no pay:
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen bij een aanrijding?

Hoe voorzichtig we ook zijn, een aanrijding door een auto kan altijd gebeuren. Naast de materiële schade van zo’n aanrijding is er helaas ook vaak persoonlijk letsel. In veel van deze gevallen heb je recht op een schadevergoeding. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze kosten op de tegenpartij.

Aangereden door een auto. En nu?

We hopen allemaal dat het ons nooit overkomt: aangereden worden door een auto. Naast de pijnklachten en psychologische klachten lijd je ook vaak financiële schade en maak je onkosten. In de meeste gevallen kun je daarvoor een schadeclaim en smartengeldclaim indienen.

Soms lijken de klachten mee te vallen na een ongeval maar valt het daarna tegen als de adrenaline is uitgewerkt. Ga daarom na een aanrijding altijd even naar een huisarts om de klachten en het letsel vast te leggen zodat ze medisch vaststaan. Meld een schade ook gelijk aan via onze website zodat wij de juridische en financiële afhandeling van de schade kunnen overnemen. Zorg ervoor dat je altijd gegevens noteert van de tegenpartij of diens kenteken.

Als een tegenpartij niet verzekerd blijkt of onbekend is gebleven (doorrijder) dan kun je mogelijk terecht bij het Waarborgfonds. Hiervoor moet je wel aan bepaalde vereisten voldoen. Zo moet je een proces verbaal op laten maken, getuigenverklaringen hebben of aan kunnen tonen dat het ongeval alleen door een motorrijtuig veroorzaakt kan zijn. Er is een laag eigen risico van toepassing dat altijd wordt ingehouden. Maar je letselschade kun je claimen.

Hoe claim je een schadevergoeding na een aanrijding?

Als je een aanrijding hebt gehad, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de veroorzaker aansprakelijk stelt. Daarnaast is het belangrijk om direct na de aanrijding een arts te bezoeken om het letsel vast te stellen. Met deze informatie lever je bewijs van het letsel. Dit is nodig om een schadevergoeding te claimen.

Wij kunnen je gratis bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade.

Welke kosten kan je verhalen op de veroorzaker?

Als je bent aangereden, is het erg belangrijk dat je alle kosten die je na de aanrijding maakt goed bijhoudt en daarvan bewijs verzamelt. Bijvoorbeeld reiskosten die je maakt bij het bezoeken van een arts. Maar ook kledingschade, het eigen risico van je ziektekostenverzekering en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je ook kosten als loonschade, kosten door gemist overwerk, kosten in verband met je verblijf in het ziekenhuis of smartengeld claimen. Benieuwd waar je nog meer recht op hebt? Ontdek het hieronder!

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze kosten op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade

Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
9,6

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties van 2019: