No cure no pay:
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen bij een fietsongeval

Slachtoffer worden van een fietsongeval is erg vervelend. Vooral wanneer hier lichamelijk letsel bij komt kijken. Het kan zijn dat je direct of indirect te maken krijgt met onvoorziene kosten. In veel gevallen is het bij een fietsongeval mogelijk om letselschade te claimen. Dit is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Je hebt een ongeval met de fiets gehad. En nu?

Je komt als fietser van links en geeft geen voorrang aan een auto waarna je een aanrijding hebt met letselschade. Als fietser ben je extra beschermd volgens de wet omdat een niet gemotoriseerde verkeersdeelnemer (zoals een fietser of voetganger) veel kwetsbaarder is in het verkeer. In de meeste gevallen krijg je minimaal 50% van je letselschade vergoed. Dus ook als je zelf niet hebt uitgekeken. Dus ook al ben je aansprakelijk, je kunt gewoon je letselschade claimen.

Bij ongevallen met een elektrische fiets zal er per geval worden bekeken of de bestuurder van de fiets beschermd is. Met kenteken normaal gesproken niet. Maar zonder kenteken wordt de bestuurder van de elektrische fiets gezien als normale fietser en is deze wel beschermd.

Heb je als fietser recht op schadevergoeding bij een aanrijding?

Je kunt schade claimen wanneer je slachtoffer bent van een aanrijding met een motorvoertuig, zoals bijvoorbeeld een auto, een motor of een scooter. In dit geval is de andere partij de sterke verkeersdeelnemer waardoor de schade van je verwondingen of schade aan je fiets vergoed wordt door de verzekeraar van de tegenpartij.

Wanneer heb je geen recht op letselschade bij een fietsongeval? 

Bij een aanrijding op de openbare weg is de sterke verkeersdeelnemer bijna altijd voor 100% aansprakelijk voor de schade. Deze regel heeft echter een aantal uitzonderingen. Hierbij kun je denken aan overmacht voor de autobestuurder en eigen schuld van de benadeelde.

Benieuwd of je letselschade kunt claimen?

Je ontdekt het hieronder. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze kosten op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade

Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
9,6

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties van 2019: