Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen bij een fietsongeluk

Slachtoffer worden van een fietsongeval is erg vervelend. Vooral wanneer hier lichamelijk letsel bij komt kijken. Maar ook financieel kun je hier veel schade van ondervinden. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen hiervan. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Je hebt een ongeval met de fiets gehad. En nu?

Stel je raakt als fietser betrokken bij een ongeval met een auto. De automobilist zit veilig achter zijn stuur, volledig beschermd door de auto waar hij in zit. Maar als fietser ontbreekt deze bescherming waardoor de kans velen malen groter is dat je (ernstig) letsel oploopt. Als gevolg van dit letsel kun je bijvoorbeeld extra kosten maken en inkomsten mislopen. Met andere woorden: je loopt letselschade op. Wij staan je dan graag bij met het verhalen van je letselschade. Want als fietser heb je bij een aanrijding met een motorrijtuig (auto, bus, scooter, motor of vrachtwagen) vrijwel altijd recht op een vergoeding van je schade. Wist je bijvoorbeeld dat:

Hoe zit het dan met de schuldvraag?

Soms is er sprake van eigen schuld bij het ontstaan van een fietsongeval. Maar omdat je als zwakkere verkeersdeelnemer wordt beschermd door de wet heb je vrijwel altijd recht op een schadevergoeding. Hieronder enkele ongevalssituaties waarbij je als fietser betrokken kunt raken:

Welke schadeposten kun je vorderen na een aanrijding op de fiets?

Na een ongeval denk je wellicht niet direct aan de schade die hiermee gepaard kan gaan. Toch kan deze schade aardig oplopen. Niet alleen de schade aan je fiets kun je claimen maar ook alle andere kosten die je maakt door het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan:

Zo zijn er nog veel meer schadeposten die na een ongeval worden vergoed. Uitgangspunt daarbij zijn kosten die je zonder het fietsongeval niet zou hebben gemaakt. Staat je schadepost niet in bovenstaand rijtje? Neem dan gerust contact op met ons. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om letselschade te claimen en kunnen je mogelijk ook wijzen op posten waar je zelf niet aan gedacht hebt. 

Voorschotten

Wanneer een definitieve afwikkeling van de schade op korte termijn niet mogelijk is wordt bij erkende aansprakelijkheid de schade die vóór de eindregeling wordt geleden over het algemeen met voorschotten betaald. Smartengeld (immateriële schade) is een vergoeding waar iedereen die door een ander letsel oploopt recht op heeft. Hoe groot die vergoeding is, kan pas aan het eind van de rit fatsoenlijk worden vastgesteld. Wanneer de afwikkeling van een schade wat langer duurt, worden ook wel voorschotten op het uiteindelijke smartengeld betaald. Wij vragen de wederpartij dan altijd om je rechtstreeks te betalen.

Actiepunten voor na een fietsongeval

Om je schade succesvol te kunnen verhalen, is het verstandig om het volgende te doen:

Actiepunten voor ons nadat je ons hebt ingeschakeld

Wanneer je ons hebt ingeschakeld gaan wij graag voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat de wederpartij op de juiste manier aansprakelijk wordt gesteld. Daarnaast nemen we ruimschoots de tijd om nader met je kennis te maken door een telefonisch intakegesprek. Hierbij zullen we de toedracht, de klachten die je opliep na het ongeval, de beperkingen die je hierdoor ervaart en je persoonlijke omstandigheden en schade uitvoerig bespreken. Alle kosten die je maakt, kun je aan ons doorgeven. Na erkenning van de aansprakelijkheid, zullen wij je gemaakte kosten verhalen op de aansprakelijke wederpartij. 

Hoe werkt de afwikkeling van de schade?

Pas wanneer er sprake is van een medische eindsituatie zullen wij aan de slag gaan voor je om een passende regeling te treffen voor de afwikkeling van de zaak. Van een medische eindsituatie is in principe sprake wanneer je als slachtoffer volledig bent hersteld of wanneer duidelijk is dat dit volledige herstel niet kan worden verwacht en er dus blijvende gevolgen zijn. Het is van belang dat je bij de afwikkeling op een juiste wijze rekening houdt met mogelijke risico’s voor de toekomst. Deze kunnen aanleiding geven om een hogere schadevergoeding te claimen. Wij staan voor je klaar om je hierin goed te adviseren. Neem gerust contact op met een van onze letselschadespecialisten.

Ontdek of je kunt claimen

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade

Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
8,9

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties: