Letselschade claimen bij een fietsongeluk

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Klanten geven ons gemiddeld een 8.9
Ruim 75.000 klanten kosteloos geholpen
Al 75 jaar bewezen succesvol

Slachtoffer worden van een fietsongeval is erg vervelend. Vooral wanneer  je hierbij lichamelijk letsel oploopt. Maar ook financieel kun je hier veel schade van ondervinden. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen hiervan. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Hoe we werken

Tijdens een intakegesprek beoordeelt een van onze letselschadespecialisten de haalbaarheid van je letselschadezaak. Je kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen of een contactformulier op onze website invullen. Naar aanleiding van dit formulier zullen de letselschadejuristen van het intaketeam gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je opnemen. Bel ons direct op 085 073 55 50.

In deze stap gaan we uitgebreid informatie verzamelen en de veroorzaker van je letsel namens jou aansprakelijk stellen. Nadat een van onze letselschade-experts je zaak in behandeling heeft genomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden maar kan je ook telefonisch of via videobellen voeren. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je letselschade-expert en bespreek je onder andere de toedracht van het ongeval, de schade, de medische aspecten van je letsel, je inkomenssituatie, je opleiding, je sociale situatie en eventueel de eerste gemaakte kosten.

In deze stap gaat je letselschade-expert de volledige schade in kaart brengen en gaat hij of zij in onderhandeling met de tegenpartij. Je letselschade kan vaak pas worden afgewikkeld als je een medische eindsituatie hebt bereikt. Daarvan is sprake als je medische situatie stabiel is – vaak als alle medische behandeling zijn afgerond – of als je volledig bent hersteld. Ook kijken we of er op het gebied van je inkomen of werk een stabiele situatie is ontstaan.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

Een fietsongeval. Wij verhalen je letselschade

Heb je een aanrijding gehad met een motorrijtuig (auto, bus, scooter, motor of vrachtwagen)? We staan je graag bij. Je hebt vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • je als fietser wettelijk extra beschermd bent door je positie als zwakkere verkeersdeelnemer?
  • je als een motorrijtuig schuld heeft recht hebt op een vergoeding van je volledige schade? En dat als je zelf schuld hebt toch nog recht hebt op een vergoeding van minstens 50%?
  • kinderen onder de 14 jaar meestal 100% van hun schade vergoed krijgen, ook als ze schuld hebben?
Ontdek of je kunt claimen

Welke schadeposten kun je vorderen na een aanrijding op de fiets?

Na een ongeval denk je wellicht niet direct aan de schade die hiermee gepaard kan gaan. Toch kan deze schade aardig oplopen. Niet alleen de schade aan je fiets kun je claimen maar ook alle andere kosten die je maakt door het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan:

  • reis- en vervoerskosten voor medisch specialisten;
  • medische kosten voor de onderzoeken en behandelingen die je na het ongeval ondergaat;
  • huishoudelijke hulp omdat je thuis niet alles meer kunt doen;
  • verlies aan zelfwerkzaamheid omdat je bepaalde werkzaamheden in en rond je woning niet meer zelf kunt doen;
  • verlies aan verdienvermogen omdat je vanwege je klachten niet meer (volledig) kunt werken;
  • een smartengeldvergoeding vanwege het ongemak en het leed dat het ongeval veroorzaakt heeft.

Wat klanten van ons vinden

Onze experts

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.