Heb je letsel opgelopen door een dier en wil je letselschade claimen?

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Wanneer je letsel hebt opgelopen door een dier kun je in veel gevallen letselschade claimen. Hierbij stellen we de eigenaar van het dier aansprakelijk en verhalen we de kosten op de (verzekeraar van de) tegenpartij. En omdat we onze eigen kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen.

Hoe we werken

Tijdens een intakegesprek beoordeelt een van onze letselschadespecialisten de haalbaarheid van je letselschadezaak. Je kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen of een contactformulier op onze website invullen. Naar aanleiding van dit formulier zullen de letselschadejuristen van het intaketeam gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je opnemen. Bel ons direct op 085 073 55 50.

In deze stap gaan we uitgebreid informatie verzamelen en de veroorzaker van je letsel namens jou aansprakelijk stellen. Nadat een van onze letselschade-experts je zaak in behandeling heeft genomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden maar kan je ook telefonisch of via videobellen voeren. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je letselschade-expert en bespreek je onder andere de toedracht van het ongeval, de schade, de medische aspecten van je letsel, je inkomenssituatie, je opleiding, je sociale situatie en eventueel de eerste gemaakte kosten.

In deze stap gaat je letselschade-expert de volledige schade in kaart brengen en gaat hij of zij in onderhandeling met de tegenpartij. Je letselschade kan vaak pas worden afgewikkeld als je een medische eindsituatie hebt bereikt. Daarvan is sprake als je medische situatie stabiel is – vaak als alle medische behandeling zijn afgerond – of als je volledig bent hersteld. Ook kijken we of er op het gebied van je inkomen of werk een stabiele situatie is ontstaan.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

Kan je letselschade die veroorzaakt is door een dier claimen?

Jazeker! Dat kan. We kunnen de schade voor je claimen bij de bezitter of eigenaar van het dier dat jou letsel heeft toegebracht. In onze wet staat een artikel over aansprakelijkheid voor dieren. Dit artikel beschrijft dat de eigenaar van een dier risicoaansprakelijk is voor het gedrag van zijn dier. Dit omdat een dier onberekenbaar kan reageren en dit gedrag gevaar op kan leveren voor anderen.

Wanneer kan je letselschade claimen?

Om te bepalen of je de schade die je hebt opgelopen door een dier kunt claimen, moeten we eerst bekijken wie de eigenaar is van het dier. Is deze aanwezig? Dan is hij aansprakelijk voor de schade. Ook wanneer de eigenaar van het dier zelf niet schuldig is aan de schade is deze nog wel aansprakelijk. Het maakt voor de wet niet uit of het dier losliep of dat de eigenaar jou gewaarschuwd heeft. De eigenaar van het dier blijft risicoaansprakelijk.

Wat moet je doen om je schade te claimen?

Heb je schade doordat je door een dier bent aangevallen, geschopt of gebeten? Of omdat je er van afgevallen bent? En heeft het dier een eigenaar? Dan kun je deze eigenaar aansprakelijk stellen. Hij kan de schade melden bij zijn aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

Een dier kan veel schade veroorzaken. Bijvoorbeeld emotionele schade, letselschade en schade aan materialen. Zo kan een dierenbeet leiden tot een infectie, angst, littekens en meer.

Het is belangrijk om de persoonlijke gegevens van de eigenaar te noteren en deze zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je je schade bij ons meldt, gaan we direct voor je aan de slag om deze schade bij de tegenpartij te verhalen. We bieden je volledige ondersteuning bij het verhalen hiervan.‍

En omdat we onze eigen kosten ook kunnen verhalen op de tegenpartij kunnen we je zelfs gratis bijstaan bij het verhalen van je letselschade.

Ontdek of je kunt claimen

Welke kosten kun je verhalen op de veroorzaker?

Als je letselschade hebt opgelopen door een dier is het erg belangrijk dat je alle kosten die je maakt goed bijhoudt en bewijs daarvan verzamelt. Denk bijvoorbeeld aan de reiskosten die je maakt bij het bezoeken van een arts maar ook aan kledingschade, het eigen risico van je ziektekostenverzekering en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je ook kosten als verlies van arbeidsvermogen, kosten door gemist overwerk, kosten door je verblijf in het ziekenhuis en smartengeld claimen. Benieuwd waar je allemaal recht op hebt? Ontdek het hieronder.

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze eigen kosten namelijk op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.