Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Heb je schade opgelopen door een dier en wil je letselschade claimen?

Wanneer je letsel hebt opgelopen door een dier kun je in veel gevallen letselschade claimen. Hierbij wordt de eigenaar van het dier aansprakelijk gesteld en worden de kosten verhaald op de (verzekeraar van de) tegenpartij. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen.

Kan je letselschade die veroorzaakt is door een dier claimen?

Dat kan! Het is mogelijk schade te claimen bij de bezitter of eigenaar van het dier dat jou letsel heeft toegebracht. In onze wet staat een artikel over aansprakelijkheid voor dieren. Dit artikel beschrijft dat de eigenaar van een dier risicoaansprakelijk is voor het gedrag van zijn dier. Dit omdat een dier onberekenbaar kan reageren en dit gedrag gevaar op kan leveren voor anderen.

Wanneer kan je letselschade claimen?

Om te bepalen of je de schade die veroorzaakt is door een dier kunt claimen, moet bekeken worden of iemand de eigenaar is van het dier. Is deze aanwezig? Dan is hij aansprakelijk voor de schade. Ook wanneer de eigenaar van het dier zelf niet schuldig is aan de schade is deze nog wel aansprakelijk. Het maakt voor de wet niet uit of het dier losliep of dat de eigenaar jou gewaarschuwd heeft. De eigenaar van het dier blijft risicoaansprakelijk.

Wat moet je doen om je schade te claimen?

Heb je schade doordat je door een dier bent aangevallen, geschopt of gebeten? Of omdat je ervan afgevallen bent? En heeft het dier een eigenaar? Dan kun je deze eigenaar aansprakelijk stellen. Hij kan de schade melden bij zijn aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

Een dier kan veel schade veroorzaken. Bijvoorbeeld emotionele schade, letselschade en schade aan materialen. Zo kan een dierenbeet leiden tot een infectie, angst, littekens en meer.

Het is belangrijk om de persoonlijke gegevens van de eigenaar te noteren en deze zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je je schade bij ons meldt, gaan we direct voor je aan de slag om deze schade bij de tegenpartij te verhalen. Wij bieden je volledige ondersteuning bij het verhalen hiervan.‍

Wij kunnen je gratis bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade.

Welke kosten kun je verhalen op de veroorzaker?

Als je letselschade hebt opgelopen door een dier is het erg belangrijk dat je alle kosten die je maakt goed bijhoudt en bewijs daarvan verzamelt. Denk bijvoorbeeld aan de reiskosten die je maakt bij het bezoeken van een arts maar ook aan kledingschade, het eigen risico van je ziektekostenverzekering en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je ook kosten als verlies van arbeidsvermogen, kosten door gemist overwerk, kosten door je verblijf in het ziekenhuis en smartengeld claimen. Benieuwd waar je allemaal recht op hebt? Ontdek het hieronder!

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze kosten op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen
Stap 1

Bel ons direct

Bel direct naar 085-0735550. Je vertelt jouw verhaal en wij stellen nog een aantal aanvullende vragen, zodat wij je zaak goed begrijpen.

Stap 2

Inschatting aansprakelijkheid

Op basis van jouw informatie maken wij een vrijblijvende inschatting van de kans op een succesvolle letselschadeclaim.

Stap 3

Aan de slag

Als je dat wenst kunnen wij je volledig ondersteunen bij het verzorgen en onderbouwen van jouw letselschadeclaim. Onze specialisten nemen je het complete traject uit handen.

Neem contact op voor gratis advies

+3185-0735550 Contactformulier

Wil je meer informatie?

Laat jouw gegevens achter in het formulier. Wij bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen) terug om jouw zaak te bespreken. Vaak komen wij direct tot een advies m.b.t. je claim. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze experts

Carla Prins
Bert Heida
Kim van Beek
Lianne Hackeng
Kenny Hassink
Kristianne Meijer
Gertrud de Blaauw

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Wil je direct weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op