Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen bij een bedrijfsongeval

Hoe voorzichtig we ook zijn op ons werk, soms zit een bedrijfsongeval in een klein hoekje. In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk voor de letselschade die je door het ongeval hebt opgelopen. Want de werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Hoe dan ook kun je van een bedrijfsongeval veel schade ondervinden. Niet alleen lichamelijk maar ook financieel. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Een bedrijfsongeval gehad. En nu?

Je hebt een bedrijfsongeval wanneer je een ongeluk krijgt op het werk. Zo’n ongeval kan op verschillende manieren plaatsvinden, bijvoorbeeld door uit te glijden, in je vinger te zagen of door je rug te gaan.

Goed, je hebt dus letselschade door een bedrijfsongeval. Maar kun je nu ook een schadevergoeding krijgen? In de meeste gevallen heb je bij een ongeval tijdens je werktijd recht op een schadevergoeding. De geleden schade kunt je vervolgens verhalen op je werkgever. Hij is tenslotte verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Je hoeft als slachtoffer alleen maar aan te tonen dat er schade is ontstaan door de uitoefening van jouw werkzaamheden. Hierna moet de werkgever aantonen/bewijzen dat hij voldaan heeft aan de zorgplicht.

Enkele voorbeelden van bedrijfsongevallen waarbij je kunt claimen

Stel je bent met je handen in een machine terecht gekomen. Werkgevers moeten zorgen voor een veilige werksituatie. Maar regelmatig komt het voor dat een bepaalde beveiliging ontbreekt op een machine. Hierdoor is het mogelijk dat je met je hand in een machine terecht komt. Belangrijk hierbij is dat een werkgever hiervoor bijna altijd aansprakelijk is. Zelfs als het gaat om een fout van een werknemer doordat hij bijvoorbeeld onvoorzichtig is.

Of je bent aangereden door een heftruck. In een bedrijfshal vinden veel werkzaamheden tegelijkertijd plaats. De een verricht werkzaamheden lopend en de ander rijdt op een heftruck of EPT. Wanneer je aangereden wordt en letsel oploopt, is ook in deze situatie de werkgever weer aansprakelijk.

Of je glijdt uit op de werkvloer. Misschien doordat de ondergrond nat was of omdat je op een trap liep. Vaak zal je werkgever aangeven dat hij alle maatregelen heeft genomen die hij maar kon nemen zoals aangepaste schoenen. Maar uiteindelijk is het van belang of je werkgever nog meer had kunnen doen om de werkomgeving veiliger te maken.

Vaak vallen er ook goederen naar beneden of je valt zelf naar beneden vanaf grote hoogte. Ook dan moet je werkgever aantonen dat hij voldoende maatregelen heeft genomen. Maak hier melding van bij je leidinggevende. Zowel op de werkvloer als bij de contactpersoon van je uitzendbureau als dit van toepassing is.

Tips bij een bedrijfsongeval

Zorg ervoor dat er een ongevallenrapport wordt opgemaakt en dat goed beschreven staat wat er is gebeurd voordat je tekent. Maak foto’s van de situatie op de plek van het ongeval, verzamel namen van getuigen en bezoek een arts om je opgelopen letsel vast te laten leggen. Meld daarna je schade zo snel mogelijk bij ons aan. Wij zullen je werkgever netjes en zorgvuldig benaderen zodat de goede relatie die je met hem hebt blijft voortbestaan. Gelukkig wordt de schade meestal geregeld met de verzekeraar van je werkgever.

Wat kun je claimen na een ongeluk op het werk?

Alle kosten die je hebt moeten maken door het bedrijfsongeval kun je claimen bij je werkgever. Deze is hier hoogstwaarschijnlijk goed voor verzekerd zodat hij de kosten niet zelf hoeft te betalen. De schade waarvoor je een claim kunt indienen zijn onder andere de medische kosten, extra reiskosten, eventuele toekomstige kosten, kosten voor hulp in de huishouding, kosten door opname in het ziekenhuis en verlies aan inkomen.

Wij kunnen je gratis bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade.

Ontdek of je kunt claimen

Voorbeeld arbeidsongeval case ‘beschermkap’

John werkt in de vleesindustrie. Op een dag werkt hij daar aan een machine. Hierop zit een beschermkap voor draaiende delen. Maar dit werkt onhandig en dus haalt iedereen deze beschermkap eraf. John doet dat ook. Maar tijdens het werken op deze machine schiet hij uit en komt hij met zijn rechterhand in de draaiende delen terecht waardoor hij zwaar handletsel oploopt.

Ook in dit geval is de werkgever verantwoordelijk. Deze moet erop toezien dat er veilig gewerkt wordt. Dat betekent dat zelfs als een van zijn werknemers de beschermingskap weghaalt hij aansprakelijk is voor de opgelopen letselschade. Dat komt onder andere omdat een werkgever vaak goed verzekerd is en de gevolgen voor een slachtoffer vaak fors zijn.

John heeft vele operaties moeten ondergaan, is lange tijd volledig arbeidsongeschikt geweest en is nog steeds niet volledig hersteld. De schade die hij lijdt is aanzienlijk. Hij kan maar deels werken. Voor een deel krijgt hij een uitkering. Ook in zijn thuissituatie heeft dit grote gevolgen. Hij kan niets leuks doen met zijn kinderen, kan niet helpen met het huishouden en ook aan het onderhoud van zijn huis en tuin kan hij niets meer bijdragen.

Wij hebben geprobeerd hem niet alleen financieel te helpen maar ook te zoeken naar een arbeidsdeskundige. Deze kon hem begeleiden naar een nieuwe baan zodat hij in ieder geval deels kon werken.

Heb jij vragen over een arbeidsongeval? Wil je weten hoe het zit met de aansprakelijkheid en wat wij als belangenbehartiger voor je kunnen doen? Bel ons dan op 088-2031400 of mail ons op info@lsrwestland.nl. Binnen één werkdag bellen we je terug. Onze werkzaamheden zijn vanzelfsprekend kosteloos.

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade

Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
8,9

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties: