Klanten geven ons gemiddeld een 8.9
Ruim 63.000 klanten kosteloos geholpen
Al 70 jaar bewezen succesvol

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen bij een bedrijfsongeval

Hoe voorzichtig we ook zijn op ons werk, soms zit een bedrijfsongeval in een klein hoekje. In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk voor de letselschade die je door het ongeval hebt opgelopen. Want de werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Hoe dan ook kunnen de gevolgen van een bedrijfsongeval groot zijn. Niet alleen lichamelijk maar ook financieel. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Een bedrijfsongeval gehad. En nu?

Goed, je hebt dus letselschade door een bedrijfsongeval. Maar kun je nu ook een schadevergoeding krijgen? In de meeste gevallen heb je bij een ongeval tijdens je werktijd recht op een schadevergoeding. De geleden schade kunt je vervolgens verhalen op je werkgever. Hij is tenslotte verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Je hoeft als slachtoffer alleen aan te tonen dat er schade is ontstaan door de uitoefening van jouw werkzaamheden. Hierna moet de werkgever bewijzen dat hij heeft voldaan aan de zorgplicht.

Enkele voorbeelden van bedrijfsongevallen waarbij je kunt claimen

Stel je bent met je handen in een machine terecht gekomen. Werkgevers moeten zorgen voor een veilige werksituatie. Maar regelmatig komt het voor dat een bepaalde beveiliging ontbreekt op een machine. Hierdoor is het mogelijk dat je met je hand in een machine terecht komt. Belangrijk hierbij is dat een werkgever hiervoor bijna altijd aansprakelijk is. Zelfs als het gaat om een fout van een werknemer doordat hij bijvoorbeeld onvoorzichtig is.

Of je bent aangereden door een heftruck. In een bedrijfshal vinden veel werkzaamheden tegelijkertijd plaats. De een verricht werkzaamheden lopend en de ander rijdt op een heftruck of EPT. Wanneer je aangereden wordt en letsel oploopt, is ook in deze situatie de werkgever weer aansprakelijk.

Vaak vallen er ook goederen naar beneden of je valt zelf naar beneden vanaf grote hoogte. Ook dan moet je werkgever aantonen dat hij voldoende maatregelen heeft genomen. Maak hier melding van bij je leidinggevende. Zowel op de werkvloer als bij de contactpersoon van je uitzendbureau als dit van toepassing is.

Tips bij een bedrijfsongeval

Wat kun je claimen na een ongeluk op het werk?

Alle kosten die je hebt moeten maken door het bedrijfsongeval kun je claimen bij je werkgever. Deze is hier hoogstwaarschijnlijk goed voor verzekerd zodat hij de kosten niet zelf hoeft te betalen. De schade waarvoor je een claim kunt indienen zijn onder andere de medische kosten, extra reiskosten, eventuele toekomstige kosten, kosten voor hulp in de huishouding, kosten door opname in het ziekenhuis en verlies aan inkomen.

Wij kunnen je gratis bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade.

Ontdek of je kunt claimen

Direct gratis advies van een letselschade jurist

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

+3185-0735550 Contactformulier

Wil je meer informatie?

Laat jouw gegevens achter in het formulier. Wij bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen) terug om jouw zaak te bespreken. Vaak komen wij direct tot een advies m.b.t. je claim. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze experts

Carla Prins
Bert Heida
Kim van Beek
Lianne Hackeng
Kenny Hassink
Kristianne Meijer
Gertrud de Blaauw

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Wil je direct weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op