Letselschade claimen bij een botbreuk

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Botbreuken zijn vaak het gevolg van een ongeval. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding in het verkeer of een bedrijfs- of sportongeval. Ook kan het zijn dat je gestruikeld bent of uitgegleden. Een botbreuk heelt vaak op natuurlijke wijze. Maar soms moet je geopereerd worden. Als je niet helemaal herstelt van een botbreuk, dan kan dat blijvende beperkingen tot gevolg hebben. Met alle financiële gevolgen die dat kan hebben. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Hoe we werken

Tijdens een intakegesprek beoordeelt een van onze letselschadespecialisten de haalbaarheid van je letselschadezaak. Je kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen of een contactformulier op onze website invullen. Naar aanleiding van dit formulier zullen de letselschadejuristen van het intaketeam gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je opnemen. Bel ons direct op 085 073 55 50.

In deze stap gaan we uitgebreid informatie verzamelen en de veroorzaker van je letsel namens jou aansprakelijk stellen. Nadat een van onze letselschade-experts je zaak in behandeling heeft genomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden maar kan je ook telefonisch of via videobellen voeren. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je letselschade-expert en bespreek je onder andere de toedracht van het ongeval, de schade, de medische aspecten van je letsel, je inkomenssituatie, je opleiding, je sociale situatie en eventueel de eerste gemaakte kosten.

In deze stap gaat je letselschade-expert de volledige schade in kaart brengen en gaat hij of zij in onderhandeling met de tegenpartij. Je letselschade kan vaak pas worden afgewikkeld als je een medische eindsituatie hebt bereikt. Daarvan is sprake als je medische situatie stabiel is – vaak als alle medische behandeling zijn afgerond – of als je volledig bent hersteld. Ook kijken we of er op het gebied van je inkomen of werk een stabiele situatie is ontstaan.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

Je hebt een ongeval gehad met een (ernstige) botbreuk tot gevolg. Wat nu?

Een botbreuk hoeft niet ernstig te zijn maar leidt vaak wel (tijdelijk) tot grote ongemakken en beperkingen. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk niet naar je werk, niet aan sport doen, geen huishoudelijk werk doen of je hobby’s niet beoefenen. Er zijn verschillende soorten breuken maar vooral breuken in gewrichten hebben vaak vervelende gevolgen.

Heb je recht op schadevergoeding?

Wanneer iemand anders een botbreuk bij je heeft veroorzaakt, dan kun je deze veroorzaker aansprakelijk stellen voor je (letsel)schade. In dat geval kun je deze schade verhalen in de vorm van een schadevergoeding.

Wat moet je doen om een schadevergoeding te krijgen?

Het is belangrijk om de veroorzaker zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor je aan de slag.

Noteer zoveel mogelijk gegevens en bewaar informatie die betrekking heeft op het ongeval goed. Het kan belangrijke informatie zijn voor het verhalen van je schade.

Heb je zelf een ongeval gehad? Of gaat het om een vriend(in) of familielid? Vraag dan nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het gesprek beslis je of je met ons verder wil gaan. Wij kunnen je kosteloos bijstaan bij het verhalen van je letselschade.

Ontdek of je kunt claimen

Welke kosten kan je verhalen op de tegenpartij?

Na een ongeval waar iemand anders aansprakelijk voor is, is het erg belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je daarvoor bewijs (nota’s, facturen etc.) verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten die voortkomen uit een kapotte fiets, kapotte kleding of schoenen, het eigen risico van je ziektekostenverzekering en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je gemist salaris of gemist loon voor overwerk en kosten door een verblijf in het ziekenhuis vergoed krijgen. Ook kun je recht hebben op smartengeld. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Ontdek het hieronder.

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Voorbeeld: een ongeval met een motorfiets met een botbreuk tot gevolg

Een 27-jarige man is op zijn motorfiets aangereden door een vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen heeft bij het verwisselen van de rijstrook de motorrijder over het hoofd gezien. Hierdoor ontstond een aanrijding. De politie is ter plaatse geweest en onze klant is door de ambulance vervoerd naar de eerste hulp van het ziekenhuis.

Door het ongeval liep onze klant een gebroken schouderblad op en een paar gekneusde ribben. Gelukkig deed de motorkleding zijn beschermende werking zodat verder letsel beperkt bleef. Onze klant is nog diezelfde dag geopereerd waarbij een plaat op zijn schouderblad is vastgezet. Deze plaat blijft in principe in zijn schouder zitten tenzij onze klant er last van krijgt. Voor het herstel van deze operatie staat een periode van drie tot zes maanden.

Vlak na deze operatie mocht onze klant geen zware werkzaamheden verrichten. De eerste periode sliep hij slecht en redde hij zich moeizaam in en om het huis. Het uitoefenen van zijn hobby’s voetbal en tennissen moest hij ruim een jaar achterwege laten.

De tegenpartij erkende in eerste instantie geen volledige aansprakelijkheid. Omdat zij eerst het proces-verbaal van de politie wilden afwachten, duurde het enkele maanden voordat zij hun aansprakelijkheid definitief erkenden.

Schadevergoeding

Hoewel de tegenpartij dus de volledige aansprakelijkheid niet meteen erkende, maakten we ondertussen al wel een begin met de regeling van de schade. Na een huisbezoek aan onze klant en inventarisatie van de schade realiseerden we alvast een voorschot van €2.500,-. Hiermee kon hij de eerste kosten betalen.

Ook voor de schoonmaakkosten in het huis en in de tuin werd een vergoeding betaald. Deze kosten konden we claimen op grond van de richtlijnen van de Letselschaderaad. Ook zijn de kosten voor de schade aan zijn motor en zijn kleding vergoed, net als de ziektekosten die voor eigen rekening kwamen.

Behalve schadevergoeding voor materiële kosten hebben we ook smartengeld kunnen claimen voor onze klant.

Verlies aan verdienvermogen

De eerste twee maanden na het ongeval kon onze klant zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur niet uitvoeren en in de drie maanden daarna slechts beperkt. Verder werkte hij normaal gesproken regelmatig over. Door zijn ongeluk kon hij deze uren een aantal maanden niet draaien. Dit zogenaamde verlies aan verdienvermogen is door de aansprakelijke verzekeraar vergoed. Hiervoor moest onze klant eerst een onderbouwing aanleveren over de gemiddelde inkomsten in het jaar dat vooraf ging aan het ongeval.

Definitieve regeling

Omdat het toekomstige verloop van het lichamelijke herstel niet duidelijk is, hebben we met de verzekeraar afgesproken dat onze klant zich kan melden bij de verzekeraar voor een aanvullende vergoeding als de klachten in de toekomst verergeren of als er opnieuw moet worden geopereerd. Dit is tussen de partijen vastgelegd in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst.

Ontdek of je kunt claimen

Onze experts

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.