Heb je een ongeval gehad met een elektrische step?

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos

In veel gevallen kun je de geleden schade verhalen op de tegenpartij. Benieuwd of jij ook letselschade kunt claimen?

Hoe we werken

Tijdens een intakegesprek beoordeelt een van onze letselschadespecialisten de haalbaarheid van je letselschadezaak. Je kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen of een contactformulier op onze website invullen. Naar aanleiding van dit formulier zullen de letselschadejuristen van het intaketeam gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je opnemen. Bel ons direct op 085 073 55 50.

In deze stap gaan we uitgebreid informatie verzamelen en de veroorzaker van je letsel namens jou aansprakelijk stellen. Nadat een van onze letselschade-experts je zaak in behandeling heeft genomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden maar kan je ook telefonisch of via videobellen voeren. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je letselschade-expert en bespreek je onder andere de toedracht van het ongeval, de schade, de medische aspecten van je letsel, je inkomenssituatie, je opleiding, je sociale situatie en eventueel de eerste gemaakte kosten.

In deze stap gaat je letselschade-expert de volledige schade in kaart brengen en gaat hij of zij in onderhandeling met de tegenpartij. Je letselschade kan vaak pas worden afgewikkeld als je een medische eindsituatie hebt bereikt. Daarvan is sprake als je medische situatie stabiel is – vaak als alle medische behandeling zijn afgerond – of als je volledig bent hersteld. Ook kijken we of er op het gebied van je inkomen of werk een stabiele situatie is ontstaan.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

Elektrische steps. Voor- en nadelen

Elektrische steps – en in mindere mate ook hoverboards, elektrische skateboards en monowheels – zie je tegenwoordig steeds meer. Ze zijn milieuvriendelijk, praktisch voor korte afstanden en een gemakkelijk alternatief voor andere manieren van vervoer in drukke steden. Toch kleven er ook nadelen aan. Een ongeval met een elektrische step kan grote gevolgen hebben en zelfs fataal aflopen. Als bestuurder van een elektrische step ben je minder goed beschermd dan in bijvoorbeeld een auto. En door de aanzienlijke snelheid ben je op de elektrische step erg kwetsbaar in het verkeer. Ook voor een voetganger kunnen de gevolgen groot zijn als hij betrokken raakt bij een verkeersongeval met een elektrische step. 

Een stepongeluk gehad. En nu?

Als je met de elektrische step een ongeluk krijgt, is het voor de financiële afhandeling van de schade van belang te weten om welk type elektrische step het gaat. In Nederland zijn er bepaalde voorwaarden verbonden aan elektrische steps. Niet elke step mag zomaar de openbare weg op. Elektrische steps die wel de openbare weg op mogen, vallen onder de categorie bijzondere bromfietsen

Verschillende soorten elektrische steps

Om te bepalen wie er aansprakelijk is bij een ongeluk met een elektrische step moet eerst worden bepaald om welk soort elektrische step het gaat. Er zijn vier soorten elektrische steps:

  1.     De elektrische step met ondersteuning
  2.     De elektrische scooterstep
  3.     De motorstep
  4.     De Go-Ped

1. Elektrische step met ondersteuning

De elektrische step met ondersteuning is te vergelijken met een elektrische fiets. Als je zelf niet stept dan komt dit type elektrische step niet vooruit. Met een elektrische fiets met trapondersteuning is dat niet anders. Bestuurders van een step met ondersteuning zijn net als voetgangers en fietsers kwetsbaar in het verkeer en behoren daarom tot de zogenoemde zwakkere verkeersdeelnemers. Als je als bestuurder van een elektrische step met ondersteuning wordt aangereden door een auto of door een ander motorvoertuig valt dat onder een speciale regeling in de wet. Je kunt je schade dan verhalen op de tegenpartij, ook al heb je zelf (deels) schuld aan het ongeval.

2. Elektrische scooterstep 

De elektrische scooterstep wordt door de overheid gezien als een snorfiets. De step heeft een blauw kentekenplaatje en de eigenaar moet er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen voor afsluiten. 

3. Motorstep

Ook voor de motorstep is een blauw kentekenplaatje en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen nodig. 

Deze elektrische step heeft een elektromotor. Er bestaan twee varianten van dit type: de variant die valt onder de snorfiets en maximaal 25 kilometer per uur kan rijden en het type dat valt onder de categorie bromfietsen en een maximale snelheid van 45 kilometer per uur kan bereiken. Voor de motorstep geldt dat je altijd een geldig rijbewijs moet hebben om hem te besturen en dat hij dus ook altijd verzekerd moet zijn.

Zowel de elektrische scooterstep als de elektrische motorstep moeten altijd eerst worden gekeurd door de RDW voordat ze de openbare weg op mogen. Beide worden gezien als gemotoriseerd verkeer. 

4. Go-Ped  

De Go-Ped is altijd verboden op de openbare weg.

Wat klanten van ons vinden

Een ongeluk met je elektrische step gehad. En nu?

Als je met je elektrische step betrokken raakt bij een ongeval wil je natuurlijk dat de materiële en letselschade op de juiste manier wordt afgehandeld. Maar zeker bij een modern voertuig als de elektrische step is lang niet altijd duidelijk wie er aansprakelijk is. En dus ook niet welke juridische stappen je moet ondernemen om bijvoorbeeld smartengeld te claimen. Neem in geval van letsel daarom altijd contact op met een letselschade-expert. Hij kan je adviseren over de verdere afhandeling van de letselschade.

Kan ik de ander aansprakelijk stellen?

Je kunt iemand aansprakelijk stellen voor je schade wanneer deze partij schuld heeft aan jouw letsel. Dit kan in vele gevallen zo zijn. Benieuwd of je letselschade kunt claimen? Je ontdekt het hieronder. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij. 

Wat doe je bij een stepongeval met letsel?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je in dat geval eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het Stappenplan Letselschade.

Ontdek of je kunt claimen

Onze experts

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.