Letselschade claimen bij hoofdletsel

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letsel aan je hoofd veroorzaakt naast lichamelijke vaak ook psychische klachten. Door deze klachten ben je minder zelfredzaam dan je van jezelf gewend bent. Als het letsel door een ander is veroorzaakt, kun je in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Gelukkig kunnen wij je helpen bij het claimen van je financiële schade. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we dit zelfs kosteloos voor je doen. Benieuwd of je hier recht op hebt? Check het hieronder.

Hoe we werken

Tijdens een intakegesprek beoordeelt een van onze letselschadespecialisten de haalbaarheid van je letselschadezaak. Je kunt rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen of een contactformulier op onze website invullen. Naar aanleiding van dit formulier zullen de letselschadejuristen van het intaketeam gratis en vrijblijvend telefonisch contact met je opnemen. Bel ons direct op 085 073 55 50.

In deze stap gaan we uitgebreid informatie verzamelen en de veroorzaker van je letsel namens jou aansprakelijk stellen. Nadat een van onze letselschade-experts je zaak in behandeling heeft genomen, plannen we een persoonlijk gesprek in. Dit gesprek kan bij jou thuis plaatsvinden maar kan je ook telefonisch of via videobellen voeren. Tijdens dit gesprek maak je kennis met je letselschade-expert en bespreek je onder andere de toedracht van het ongeval, de schade, de medische aspecten van je letsel, je inkomenssituatie, je opleiding, je sociale situatie en eventueel de eerste gemaakte kosten.

In deze stap gaat je letselschade-expert de volledige schade in kaart brengen en gaat hij of zij in onderhandeling met de tegenpartij. Je letselschade kan vaak pas worden afgewikkeld als je een medische eindsituatie hebt bereikt. Daarvan is sprake als je medische situatie stabiel is – vaak als alle medische behandeling zijn afgerond – of als je volledig bent hersteld. Ook kijken we of er op het gebied van je inkomen of werk een stabiele situatie is ontstaan.

Laat je terugbellen

Vul in onderstaand formulier je gegevens in en we bellen je doorgaans binnen 2 uur (op werkdagen).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Gelukkig vind je onze letselschadespecialisten in diverse vestigingen verspreid over het hele land. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Ze vertellen je er graag meer over.

Je hebt hoofdletsel opgelopen door een ongeval. Wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar als je daardoor hoofdletsel oploopt, heeft dit vaak grote gevolgen. Hoofdletsel kan bijvoorbeeld ontstaan door een val van een trap, een verkeersongeval, een klap tegen je hoofd tijdens een sportwedstrijd of door mishandeling. De ernst van het letsel kan verschillend zijn, zoals een hoofdwond, een wond in je gezicht of een bot- of schedelfractuur. Ook is de ernst van een hersenschudding niet altijd direct duidelijk. De gevolgen hiervan kunnen later ontstaan of langer aanhouden dan je dacht.

Letsel aan je hoofd veroorzaakt naast lichamelijke vaak ook psychische klachten. Door deze klachten ben je minder zelfredzaam dan je van jezelf gewend bent. Als het letsel door een ander is veroorzaakt, kun je in aanmerking komen voor een schadevergoeding.

Heb je recht op schadevergoeding? 

Wanneer je hoofdletsel hebt opgelopen door iemand anders, dan kun je de veroorzaker aansprakelijk stellen en de schade verhalen in de vorm van een schadevergoeding.

Wat moet je doen om een schadevergoeding te krijgen?

Het is belangrijk om zo snel mogelijk de veroorzaker van deze schade aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen. Als je bij ons je schade meldt, gaan wij voor je aan de slag.

Noteer zoveel mogelijk gegevens en bewaar informatie die betrekking heeft op het ongeval goed. Het kan belangrijke informatie zijn voor het verhalen van je schade.

Heb je zelf een ongeval gehad? Of gaat het om een vriend(in) of familielid? Vraag dan nu een intakegesprek aan met een van onze schade-experts. Dit gesprek verplicht je tot niets. Pas na het na gesprek beslis je of je met ons verder wil gaan. Wij kunnen je kosteloos bijstaan bij het verhalen van je letselschade.

Welke kosten kun je verhalen op de tegenpartij?

Na een ongeval waar iemand anders voor aansprakelijk is, is het erg belangrijk dat je alle kosten die verband houden met het ongeval goed bijhoudt. Ook moet je hiervoor bewijs (nota’s, facturen etc.) verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt om een arts of fysiotherapeut te bezoeken, kosten door een kapotte fiets, kapotte kleding of schoenen, het eigen risico van je ziektekostenverzekering en kosten voor hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je ook gemist salaris of loon voor overwerk, kosten door een verblijf in het ziekenhuis of smartengeld vergoed krijgen. Benieuwd of je recht hebt op een schadevergoeding? Ontdek het hieronder.

Het verhalen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze kosten namelijk op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Onze experts

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je ook een letselschadevergoeding kunt claimen. Doe de check of neem contact op.