No cure no pay:
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen bij een fietsongeval?

Slachtoffer worden van een fietsongeval is erg vervelend. Vooral wanneer hier lichamelijk letsel bij komt kijken. Het kan zijn dat je te maken krijgt met onvoorziene kosten, zowel direct als indirect. In veel gevallen is het mogelijk om letsel te claimen bij een fietsongeval. Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Een ongeval met de fiets gehad....
En nu?

Een fietser komt van links en geeft geen voorrang aan een auto waarna een aanrijding volgt met letselschade. Als fietser ben je extra beschermd volgens de wet omdat een niet gemotoriseerde verkeersdeelnemer (zoals een fietser of voetganger) veel kwetsbaarder is in het verkeer. In de meeste gevallen krijg je minimaal 50% van je letselschade vergoed, dus ook als je zelf niet uitkijkt. Dus ook al ben je zelf aansprakelijk, je kunt gewoon je letselschade claimen.

Bij ongevallen met een elektrische fiets zal per geval moeten kijken of de bestuurder van de fiets beschermd is. Met kenteken normaal gesproken niet en zonder kenteken wordt de bestuurder van de elektrische fiets gezien als normale fietser en is deze wel beschermd.

Heb ik als fietser recht op schadevergoeding bij een aanrijding?

Je kunt schade claimen wanneer u slachtoffer bent van een aanrijding met een motorvoertuig, zoals bijvoorbeeld een auto, motor of scooter. In dit geval is de andere partij de sterke verkeersdeelnemer, waardoor de schade van jouw verwondingen of schade aan jouw fiets vergoed wordt door de verzekering van de tegenpartij.

Wanneer heb ik geen recht op letselschade bij een fietsongeval?

Bij een aanrijding op de openbare weg is de sterke verkeersdeelnemer bijna altijd voor 100% aansprakelijk voor de schade. Deze regel heeft echter een aantal uitzonderingen, hierbij kun je denken aan overmacht voor de autobestuurder en eigenschuld van de benadeelde.

Ben je benieuwd of jij recht hebt op vergoeding bij letselschade? Check het dan via onderstaande knop! Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade
Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
Bedankt, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
9,6

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties van 2019:

"Goede uitleg en goed (telefonisch) bereikbaar voor vragen en opmerkingen."
"De tijd voor me nemen bij telefonische contact maar ook de standvastigheid voor de schade claim."
"Zeer deskundige adviezen gehad, veel tijd en energie in ze zaak gestoken. Wat heeft geleid tot een heel mooi eindresultaat."