No cure no pay:
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Heb je schade opgelopen door een dier en wil je letselschade claimen?

Wanneer je letsel hebt opgelopen door een dier kun je in veel gevallen letselschade claimen. Hierbij wordt de bezitter dan wel eigenaar van het dier aansprakelijk gesteld, en worden de kosten verhaald bij de (de AVP verzekeraar van de) tegenpartij.

Kan je letselschade veroorzaakt door een dier claimen?

Dat kan! Het is het mogelijk schade te claimen bij de bezitter of eigenaar van het dier dat jou letsel heeft toegebracht. Dit is geregeld in onze wet waar een artikel is opgenomen over aansprakelijkheid voor dieren. Dit artikel beschrijft dat de eigenaar dan wel de bezitter van een dier risico-aansprakelijk is voor het zelfstandige gedrag van zijn dier vanwege het onberekenbare element dat daarin besloten ligt en dit gedrag gevaar op kan leveren voor anderen.

Wanneer kan ik letselschade claimen?

Om te bepalen of u uw schade die veroorzaakt is door een dier kunt claimen moet gekeken worden of iemand als bezitter van het dier is aan te merken. Is er een eigenaar of bezitter van het dier? Dan is de eigenaar/bezitter aansprakelijk voor de schade. Ook wanneer de eigenaar van het dier zelf niet schuldig is aan de schade is deze nog wel aansprakelijk. Het maakt voor de wet niet uit of het dier losliep of dat de eigenaar/bezitter jou gewaarschuwd heeft, de eigenaar/bezitter van het dier blijft risico-aansprakelijk.

Wat moet ik doen om mijn schade te claimen?

Heb je schade doordat je door een dier bent aangevallen, geschopt, gebeten of er vanaf gevallen bent? En heeft het dier een eigenaar/bezitter? Dan kun je de eigenaar/bezitter van het dier aansprakelijk stellen. De tegenpartij kan de schade eventueel melden bij zijn aansprakelijkheidsverzekering (AVP). 
Een dier kan veel schade veroorzaken. Zo hebben we het over emotionele schade, letselschade en schade aan materialen. Een dierenbeet kan bijvoorbeeld leiden tot een infectie, angst, littekens en meer. 

Het is belangrijk om de persoonlijke gegevens van de eigenaar/bezitter te noteren en deze zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen. Dit hoef je niet zelf te doen, als je bij ons je schade meldt gaan we direct voor je aan de slag om je schade bij de tegenpartij te verhalen. Wij bieden je volledige ondersteuning bij het verhalen van je schade.

Wij kunnen je gratis bijstaan bij het verhalen van jouw letselschade!

Welke kosten kan ik verhalen op de veroorzaker?

Als je letselschade hebt opgelopen door een dier is het erg belangrijk dat je alle kosten die je maakt na de aanrijding goed bijhoudt en bewijs daarvan verzameld. Bijvoorbeeld de reiskosten die je maakt bij het bezoeken van een arts, maar ook kledingschade, eigen risico ziektekosten en hulp in de huishouding. Het zou zonde zijn als je vergeet welke kosten je hebt gemaakt terwijl je deze wel kunt claimen.

Naast deze kosten kun je ook kosten als verlies van arbeidsvermogen, gemist overwerk, kosten in verband met verblijf in het ziekenhuis en natuurlijk smartengeld claimen. Benieuwd waar je nog meer recht op hebt? Ontdek het hieronder!

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade
Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
Bedankt, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
9,6

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties van 2019:

"Goede uitleg en goed (telefonisch) bereikbaar voor vragen en opmerkingen."
"De tijd voor me nemen bij telefonische contact maar ook de standvastigheid voor de schade claim."
"Zeer deskundige adviezen gehad, veel tijd en energie in ze zaak gestoken. Wat heeft geleid tot een heel mooi eindresultaat."