No cure no pay:
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen als passagier

Heb je letselschade opgelopen als passagier van een motorvoertuig? Dan kun je in veel gevallen letselschade claimen. Meer hierover lees je hieronder.

Je bent passagier van een motorvoertuig dat een ongeval krijgt en hebt letsel… En nu?

Als passagier van een auto (of opzittende van een motor/scooter) heb je een bijzondere positie. Je kunt de verzekeraar van het motorvoertuig, waarin je meereed als passagier, vragen om jouw letselschade op grond van de “schuldloze derde regeling” in behandeling te nemen. Dit is ongeacht het feit of de bestuurder van de auto waarin je zat aansprakelijk is voor het ongeval of dat de tegenpartij aansprakelijk is.

Als er een tegenpartij is die aansprakelijk is voor het ongeval dan kan je ook als bijrijder/passagier deze schade verhalen op de tegenpartij. Als bijrijder/passagier kun je dus kiezen om via de “schuldloze derde regeling”of via de tegenpartij jouw schade te verhalen.

Heb ik als passagier recht op vergoeding van mijn letselschade bij een aanrijding?

Als passagier heb je de keuze welke partij je aanspreekt voor je letselschade. De gemakkelijkste partij is de eigenaar van het motorvoertuig waarin/waarop jij zat. Maar je kunt ook de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit laatste is niet aan te raden wanneer er een discussie over de aansprakelijkheid te verwachten is. Als de schade in behandeling wordt genomen op basis van de “Schuldloze Derde regeling” dan wordt al je schade vergoed ongeacht hoe het met de aansprakelijkheidsvraag gaat.

Een bekende aansprakelijk stellen?

Waarschijnlijk is de eigenaar van het motorvoertuig een bekende van je en voel jij je mogelijk bezwaard om deze partij aansprakelijk te stellen. Dit hoeft niet want de schade wordt verhaald op de verzekeraar van de eigenaar van de auto waar jij passagier van was. Ligt de schuld bij de tegenpartij dan zal de schade uiteindelijk via de verzekeraar van de eigenaar van de auto waar jij in zat, verhaald worden op de tegenpartij.

Welke kosten worden vergoed door de verzekeraar?

Wanneer je bij een ongeval letselschade oploopt dan heb je verschillende schadeposten, zoals eigen risico ziektekosten, verlies van arbeidsvermogen, kosten voor hulp in de huishouding en kosten voor het niet meer kunnen uitvoeren van onderhoud van huis en tuin.

Daarnaast heb je recht op redelijke vergoeding van de kosten van een belangenbehartiger zoals Letselschaderegeling Westland, omdat het bij letselschade vaak om complexe zaken gaat met verregaande gevolgen. Deze kosten worden rechtstreeks door de verzekeraar van de tegenpartij voldaan.

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer dus volledig kosteloos. Ook bij gedeeltelijke schuld! Wij verhalen de kosten op de tegenpartij.

Ben je benieuwd of jij recht hebt op vergoeding bij letselschade? Check het dan via onderstaande knop!

Ontdek of je kunt claimen

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade
Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
Bedankt, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
9,6

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties van 2019:

"Goede uitleg en goed (telefonisch) bereikbaar voor vragen en opmerkingen."
"De tijd voor me nemen bij telefonische contact maar ook de standvastigheid voor de schade claim."
"Zeer deskundige adviezen gehad, veel tijd en energie in ze zaak gestoken. Wat heeft geleid tot een heel mooi eindresultaat."