No cure no pay:
Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos.

Letselschade claimen als ZZP-er

Werk je als ZZP-er en heb je letselschade opgelopen bij een (verkeers)ongeluk? Dan hangt het van de situatie af welke mogelijkheden er zijn.

Je hebt als ZZP-er letsel opgelopen na een ongeval en je bent arbeidsongeschikt geworden… Wat nu?

Als je als ZZP-er letsel oploopt bij een (verkeers)ongeval dan hangt het van de situatie af welke verhaalsmogelijkheden er zijn.

Wanneer het om een verkeersongeval gaat is de schade, indien veroorzaakt door de tegenpartij, gewoon te verhalen. De gevolgen van ongeval voor jou als ZZP-er zijn vaak groot, omdat veel ZZP-ers niet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Als je als ZZP-er (tijdelijk) niet kan werken dan wordt je ook gelijk financieel getroffen, omdat je bijvoorbeeld geen acquisitie kunt doen of projecten of werkzaamheden kan uitvoeren.

Het is verstandig om zo snel mogelijk een belangenbehartiger in te schakelen voor het goed behartigen van je belangen. De werkzaamheden van een belangenbehartiger bestaan namelijk niet alleen uit het claimen van geld, maar wij beoordelen ook of er bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige moet worden ingeschakeld om te kijken naar de (aangepaste) werkmogelijkheden of re-integratie. In sommige gevallen zal het nodig zijn om je om te scholen.

Zo vlak na een ongeval ben je hiermee natuurlijk zelf nog niet bezig want je bent gewoon bezig met je lichamelijke herstel en daar moet ook de focus op liggen. Neem na een ongeval daarom zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij voor jou aan de slag kunnen gaan.

Hoe zit het met aansprakelijkheid na een verkeersongeval of arbeidsongeval?

Zoals eerder aangegeven is er voor ZZP-ers een groot verschil in verhaalbaarheid van schade als gevolg van een verkeersongeval en een arbeidsongeval.

Bij verkeersongevallen is de aansprakelijke partij verantwoordelijk voor de geleden letselschade.

Bij arbeidsongevallen is dat wezenlijk anders en hangt dat af van de omstandigheden van het voorval. Volgens de Hoge Raad heeft de wetgever bedoeld met art. 7:658 lid 4 BW om: “bescherming te bieden aan personen (ZZP-ers) die zich, wat betreft de door de werkgever in acht te nemen zorgverplichtingen, in een met een werknemer vergelijkbare positie bevinden. Dit brengt mee dat art. 7:658 lid 4 zich voor toepassing leent indien de persoon die buiten dienstbetrekking werkzaamheden verricht, voor de zorg van zijn veiligheid (mede) afhankelijk is”

Oftewel er kan aansprakelijkheid bestaan indien de ZZP-er zich in een vergelijkbare positie bevindt als een normale werknemer, men heeft dan dezelfde rechtsbescherming als deze werknemer.

Deze discussie moet je zelf niet aan willen gaan.

Als belangenbehartiger helpen wij je met de financiële en juridische handelingen en zullen wij de contacten met de verzekeraar verzorgen. Wij staan je kosteloos bij voor het verhalen van jouw letselschade!

Welke kosten kan ik verhalen op de veroorzaker?

Als er sprake is van arbeidsongeschiktheid bij een ZZP-er dan kan dat gelijk gevolgen hebben voor wat betreft het verlies van arbeidsvermogen. De gevolgen als ZZP-er zijn vaak groter, omdat er geen arbeidsongeschiktheidsverzekering is afgesloten.

Naast het verlies van arbeidsvermogen (en dus ook gemist overwerk) zijn er nog meer kosten die gemaakt worden, zoals reiskosten die je maakt bij het bezoeken van een arts, maar ook kledingschade, eigen risico ziektekosten, kosten voor verblijf in het ziekenhuis, hulp in de huishouding en smartengeld. Het is belangrijk dat je van de gemaakte onkosten de bewijzen verzameld en via ons indient, zodat je jezelf niet te kort doet.

Als je ons inschakelt dan stellen wij de tegenpartij aansprakelijk en treden wij zo spoedig mogelijk in contact met diens verzekeraar.

Benieuwd waar je nog meer recht op hebt? Ontdek het hieronder!

Het claimen van letselschade is voor jou als slachtoffer volledig kosteloos. Wij verhalen onze kosten op de tegenpartij.

Ontdek of je kunt claimen

Een ongeval met letsel, wat nu?

Je hebt een ongeval gehad en hebt hierbij letsel opgelopen. Wat moet je dan eigenlijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in het stappenplan Letselschade.

Stappenplan Letselschade
Vul jouw gegevens in om het stappenplan bij letselschade te downloaden.
Bedankt, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat onze klanten vinden:

Hoeveelheid klanten dat ons aanbeveelt:
100%
Klanten geven ons gemiddeld een:
9,6

Hoe tevreden onze klanten zijn:

Greep uit de reacties van 2019:

"Goede uitleg en goed (telefonisch) bereikbaar voor vragen en opmerkingen."
"De tijd voor me nemen bij telefonische contact maar ook de standvastigheid voor de schade claim."
"Zeer deskundige adviezen gehad, veel tijd en energie in ze zaak gestoken. Wat heeft geleid tot een heel mooi eindresultaat."